EXTRA: Historisk beslut om bortafans!

Det turkiska klubbförbundet har idag tagit ett historiskt beslut. I flera år har bortafans inte fått gå på matcher mellan Besiktas, Bursaspor, Fenerbahce, Galatasaray och Trabzonspor. En regel som nu har tagit bort och bekräftats av klubbförbundets ordförande Göksel Gümüşdağ. Tidigare har det varit förbjudet med bortafans på Istanbulderbyn och även för Trabzonspor, samt mellan Besiktas och Bursaspors fans.På presskonferansen sade Göksel att bortafansen ska återigen kunna få ta sig till matcherna och ser det som ett viktigt steg att ta efter den 15 juli år:

– Efter 15:e juli så har det blivit en stor förening och folk har stått sida vid sida som syskon, vi vill fortsätta de här banden och bestämde oss för att lyfta på förbudet för bortafansen att ta sig till matcher. Från och med nu kommer Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas, Trabzonspor, och Bursaspor kunna ha fans på sina bortamatcher. Vi tror på att det här är ett ytterligare viktigt beslut efter den gemenskap och solidaritet som visats efter 15:e juli martyrernas demokrati dagen. 

På mötet närvarade alla Süper Lig-klubbarnas presidenter förutom Fenerbahces president Aziz Yildirim. Ifrån Fenerbahce fanns istället Şekip Mosturoğlu från Fenerbahces ledning.