Fatih Terim har tagit ut truppen mot Ryssland och Kroatien: Stora överraskningar!

Fatih Terim har tagit ut sin trupp för vänskapsmatchen mot Ryssland och den första kvalmatchen i VM-kvalet som är mot Kroatien den femte september. Truppen bjöd på flera överraskningar där flera spelare som i normala sett är givna är inte med denna gången och flera U-23 spelare är uttagna. Se hela truppen här.

Tre spelare blir uttagna till A-landslaget för första gången. Dessa är Ahmet Oğuz och İrfan Can Kahveci från Gençlerbirliği samt 19-årige Cengiz Ünder från Istanbul Medipol Başakşehir.

Förutom de tre ovannämnde spelarna är även Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Salih Uçan och Enes Ünal som alla också är under 23 år uttagna till truppen. Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım och Gökhan Töre som alla har varit med tidigare men inte var med i EM 2016 är också uttagna.

Arda Turan som har varit A-landslagskaptenen den senaste tiden och även haft en bra start på den nya säsongen i Barcelona blev inte uttagen. Utöver Arda så petades även sex andra spelare ifrån EM-truppen, dessa är: Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Semih Kaya, Hakan Balta, Caner Erkin och Burak Yılmaz.

Truppen i helhet mot Ryssland och Kroatien:

Målvakter: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)

Försvarare: Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Serdar Aziz (Galatasaray)

Mittfältare: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor, Nuri Şahin (Borussia Dartmund), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Salih Uçan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir)

Anfallare: Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Twente), Yunus Mallı (Mainz 05).