Galatasaray vann supercupen!

Galatasaray vann över Besiktas och tog därmed hem supercupen som spelades i Konya. Det var en jämn match där det blev mållöst i fulltid och först under förlängning fick supportrarna se ett mål. Läs mer om matchen här och se höjdpunkterna ifrån supercupen här. 

Veteranen Hakan Balta gjorde matchens första mål i förlängningen som kom i den 100:e minuten. En ledning som höll ut hela första förlängningkvarten. Två minuter in i andra förlängningskvarten nådde Quaresma högst i inlägget från Olcay. Reprisbilderna visade att bollen styrdes in av Aurelien Chedjou i Galatasaray-försvaret och Chedjour tilldelades självmålet.

Efter 120 minuters spel var det fortfarande oavgjort och straffar fick avgöra. Medan Selcuk Inan, Hakan Balta och Tolga Cigerci förvaltade sina straffar på ett fantastisk sätt, så förvaltades Besiktas straffar av Oguzhan Özyakup, Cenk Tosun och Atiba Hutchinson inte något vidare. Muslera räddade Özyakups och Atibas straff medan Cenk sköt högt över. Se straffavgörandet och matchens höjdpunkter längre ner.


Arena: Konya Büyükşehir Belediye

Domare: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Necip Uysal (Min. 105 Adriano), Tosic, Tolgay Arslan (Min. 72 Ömer Şişmanoğlu), Hutchinson, Kerim Frei (Min. 46 Quaresma), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Cenk Tosun

Galatasaray: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş (Min. 87 Yasin Öztekin), Sneijder, Bruma, Podolski (Min. 43 Eren Derdiyok)

Mål: Min. 100 Hakan Balta (Galatasaray), min. 107 Chedjou (kendi kalesine) (Beşiktaş)

Gula kort:
Min. 57 Beck, min. 87 Oğuzhan Özyakup, min. 99 Necip Uysal (Beşiktaş), min. 76 Tolga Ciğerci (Galatasaray)