Jose Mourinho hyllar Fenerbahce: ”En klubb med kvalité och traditioner”

Fenerbahce har hamnat i en tuff grupp i Europa League. Motståndarna blev Manchester United, Feyenoord och Zorya Luhansk. Manchester Uniteds tränare José Mourinho ser fram emot att spela Europa League och hyllade sina motståndare och inte minst Fenerbahce. 

José Mourinho betraktas som en av de bästa tränarna i världen och har tagit över en av världens största klubbar dit han har också köpt några av världens bästa spelare idag som Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic. Ändå är inte Manchester United i Champions League och Mourinho tränar inget Champions League och varken Zlatan eller Pogba spelar i den största turneringen av dem alla. Däremot är det som en Champions League trupp säger José som hyllar gruppen och bland annat Fenerbahce:

Det är bra för oss för det känns som Champions League. Det finns grupper i Champions League som är väldigt lik (grupp A) Vi vet att det är en svår grupp men jag tror det blir bra och även om fansen inte tycker om torsdagskvällar så tror jag de kommer tycka om det här. Det är även bra för spelarna, de kommer vara motiverade och det är även bra för Europa League som inte har lika mycket glamour som Champions League. Däremot har turneringen en klubb som Manchester United och även andra klubbar som Feyenoord och Fenerbahce som har kvalitéer och traditioner, det ukrainska laget har jag tyvärr ingen vision om och vet inget om deras kvalité om jag ska vara ärlig.

Mourinho fortsatte och sade motståndet är Champions League-klass:

Det här är en bra grupp och om jag byter i laget och ger spelarna chansen i matcher utan någon stämning som är matcher där man förväntar sig man ska vinna komfortabelt och enkelt så kan spelarna tänka det är en chans men det är inte den chansen jag vill ha. Fenerbahce är Champions League, Feyenoord är Champions League, det är stort att spela i Istanbul, det är stort att även spela i Rotterdam. Det är stora matcher så det är bra för våran trupp.

Se presskonferansen med Mourinho inför deras möte med Hull, där han pratade kring EL-lottningen (början och 2:45):

https://www.youtube.com/watch?v=wyalmOJkONQ