Kandidaterna till tränarjobbet i Fenerbahce

Fenerbahce tänker bryta kontraktet med Vitor Pereira efter att den portugisiske tränaren inte dykt upp på träning och istället åkt hem till Portugal under förra veckan. Nu spekuleras det mycket om vem som ska bli klubbens nye tränare och enligt LigTV finns det en som har bra chanser att få det nya jobbet. 

Enligt LigTV så är det Konyaspors nuvarande tränare Aykut Kocaman som ska vara ledningens prioritet.

Tidigare har Aziz Yildirim sagt att Aykut Kocaman endast kan återvända när han själv har lämnat klubben. Enligt LigTV ska ledningen ha övertalat presidenten Aziz Yildirim om att man bör gå för att hämta tillbaka Aykut Kocaman till klubben.

Den före detta storspelaren Aykut Kocaman tränade klubben mellan 2010-2013. Aykut Kocaman har även representerat Fenerbahce som fotbollsspelare 1988-1996 då han gjorde 215 matcher och 140 mål för klubben.

Aykut Kocaman gjorde en fantastisk säsong med sitt Konyaspor förra säsongen när laget slutade på en tredje placering i ligan och nu väntar Europa Leauge den kommande säsongen.

Andra managers som finns på Fenerbahces önskelista är Thomas Schaaf, Manuel Pellegrini, Louis Van Gaal och Guus Hiddink.

Van Gaal och Pellegrini tränade varsitt Manchester-lag förra säsongen. Van Gaal var manager för United och vann FA-Cupen och Pellegrini var manager för City som slutade förra säsongen på en fjärde plats.

Något de fyra sistnämnda tränarna har gemensamt är att de är utan jobb medan Aykut Kocaman fortfarande har kontrakt med Konyaspor. Återstår att se hur sugen Konyaspor-tränaren är att lämna det imponerande succélaget i detta skede.

Guus Hiddink var förbundskapten för det turkiska landslaget 2010-2011 och var även tränare för Fenerbahce år 1990-1991.