Matchhjälten Pablo Batalla – återvände till Bursa i januari efter två år i Kina

Den 32-årige argentinske mittfältaren Pablo Batalla blev matchhjälte för Bursaspor i premiärmatchen av turkiska ligan säsongen 2016/17 mot Adanaspor med ett mål och en assist.

Batalla värvades till Bursaspor inför säsongen 2009/10 och efter det historiska ligaguldet samma säsong (Bursaspor är det enda laget förutom Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray och Trabzonspor som har vunnit ligaguld i Turkiet) blev han en mycket populär spelare hos fansen. Efterföljande säsong gjorde han också klubbens första mål i Champions League någonsin.

Under säsongen 2013/14 efter fyra lyckade säsonger i Bursaspor hamnade han i dispyt med den dåvarande ledningen och tränaren Christoph Daum som han själv berättar om här. Det ledde till att han lämnade klubben i februari 2014 för spel i Kina men i januari tidigare i år återvände han till Turkiet till fansens stora glädje.

Pablo Batalla har under sina totalt fem säsonger i Bursa gjort 55 mål samt 66 assist på 187 tävlingsmatcher varav 42 mål samt 53 assist på 151 ligamatcher. Han har en stor del i Bursaspors offensiva spel och fortsätter han under säsongen som han gjorde i ligapremiären kan det bära långt för Bursa den här säsongen.