Officiellt: Galatasaray värvar Tolga Cigerci från Hertha Berlin!

Det händer grejer i Galatasaray. Klubben bekräftar att man har värvat Tolga Cigerci från tyska Hertha Berlin. Den Tyskland-födde turkiske mittfältaren köps loss för en summa på tre miljoner euro och har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Läs mer om övergången här. 

Efter att ha officiellt bekräftat Eren Derdiyok som klubbens nya anfallare, har man nu även hittat sin innermittfältare samtidigt som man förhandlar med högerbacken Luis Cavanda.

Galatasaray skriver på sin officiella hemsida att Tolga har skrivit på ett treårskontrakt med klubben och kommer att tjäna två miljoner euro per säsong. Hertha Berlin får tre miljoner euro i transferpengar.

Tolga kommer även få 5 000 € bonus för varje poäng som klubben vinner i turneringar som man deltar i. Detta betalas ut på följande vis: 100% ifall spelaren startar, 50% vid inhopp och 25% vid uttagning till matchtruppen.

Spelaren själv är mycket stolt över flytten och svarade även på jämförelsen med Melo:

– Jag har drömt om att få spela för Galatasaray. Jag har  uppfyllt den här drömmen nu. Jag hoppas på en bra och framgångsrik säsong. Jag vill hjälpa laget på alla möjliga sätt. Melo är en unik spelare. Min fotboll och min karaktär är en annorlunda. Det vill jag bevisa här.

Tolga Cigerci har tidigare tillhört Borussia Mönchengladbach och mött Fenerbahce i Europa League då han blev målskytt, något som Galatasarays journalister uppmärksammade:

– Jag har varit Galatasaray-supporter sen barnsben, om jag möter Fenerbahce igen skulle jag återigen vilja göra mål, sade Tolga.

 

Tolga Cigerci kommer ha nummer 27 i Galatasaray.