Prespa Birlik förstärker laget inför återupptakten av Div 1 Södra!

Division 1 Södra drar snart igång igen efter sommaruppehållet. KSF Prespa Birlik har gjort förberett sig på bästa sätt och även gjort flera stora värvningar under sommaren för att fortsätta slåss om avancemang till Superettan. Bland annat har man värvat från Manchester City och gjort klart med en ny tränare. 

I början av augusti blev det officiellt att klubben gjort klart med 48-årige Antonio Falanga som ny tränare. Den italienske tränaren kommer närmast från Charlton Athletic FC där han har jobbat som en ledare mellan ungdomslagen och A-laget. I sitt CV har han även en tid från Crystal Palace ungdomsakademi och Antonio har även varit med att få fram spelare som Leonardo Bonucci och Wilfried Zaha enligt Prespas sportchef.

Den förre huvudtränaren Sergej Prigoda har fått en ny roll inom klubben där han kommer ha ansvar för att analysera matcher och scouta nya spelare till klubben.

Prespa Birlik som har haft få försvarare i truppen det här året har gjort klart med Emmanuel Okine från FC Rosengård. Den 24-årige mittbacken har tidigare provspelat med Malmö FF.

Vidare bekräftar även klubben att man värvar tillbaka mittfältaren Kristian Legiec som lämnade för BW 90 efter säsongen. Den 29-årige mittfältaren var med och tog upp laget till Division 1 Södra ifjol.

Utöver de två inhemska spelarvärvningarna har klubben även gjort klart med två spelare från utlandet. Spelarna som värvats är 21-årige Jermaine Udumaga och 19-årige Nathaniel Oseni. Jermaine kommer närmast från Brentford i engelska Championship och var den senaste säsongen utlånad till Wycombe. Den unge mittfältaren har tidigare tillhört Charlton Athletics, Oxford Uniteds och Crystal Palaces ungdomsakademi.

Även Nathaniel Oseni kommer från England och rättare sagt från Manchester Citys U-21 lag. Den unge mittfältaren är en City-produkt då han har tillhört klubbens akademi väldigt länge och spelar en del matcher för klubben i Premier League U21 samt suttit på bänken vid ett par tillfällen för City A-lag.

Prespa Birliks första match efter uppehållet är den 20:e augusti med avspark 14:00 på Malmö Stadion mot Oskarshamn.

Bilder från: www.prespabirlik.se