Champions League: Benfica 1-1 Besiktas: Talisca kvitterade på övertid!

 

De turkiska mästarna ställdes mot de portugisiska mästarna i Estadio de Luz i Portugal när Besiktas togs emot av Benfica. Besiktas gjorde en mycket starkt insats och trots att man åkte på ett tidigt mål så avgjorde man i matchens sista stund genom Talisca. 

Trots en mycket stark inledning av Besiktas var det hemmalaget Benfica som tog ledningen genom Franco Cervi i den 12:e minuten. Cervi petade in returen av Salvios skott och 1-0 var ett faktum tills att Besiktas fick en frispark efter 90 minuter och in på övertid. Talisca placerade vackert in kvitteringen och såg till att Besiktas fick med sig en poäng hem till Istanbul.

Besiktas hade flera bra lägen men lyckades inte förvalta dessa på bästa sätt. Det blev även farligt många gånger när laget tappade boll till Benficas fördel som kunde kontra på misstagen. I den 62:a minuten blev Talisca nerdragen i straffområdet och vad som kunde ses på reprisbilderna kunde det mycket väl ha blivit straff för gästerna.

Tränaren Senol Günes sade efter matchen att man hade chanser som hade kunnat ge laget tre poäng men att en poäng och målet var mer än välförtjänt.

Övriga matchen i Besiktas och Benficas grupp spelades mellan Dynamo Kiev och Napoli, en match som vann av Napoli med 2-1 i Ukraina.