Emre Mor hyllas av kroatiska landslagsspelare

 

Det är inte många dagar kvar till mötet mellan Kroatien och Turkiet som klassas som VM-kvalgruppens toppmöte. Inför matchen hyllas Turkiets nya talang Emre Mor av ingen annan än Kroatiens stora stjärna Luka Modric och det övriga kroatiska landslaget.

Kroatien och Turkiet spelade som bekant i samma EM-grupp i somras. Kroatien vann matchen med 1-0 efter att Luka Modric avgjort med ett distansskott. Inför matchen hyllar han Turkiets nya populära spelare Emre Mor:

– Emre Mor är en fantastisk talang och bra spelare för Turkiet, ska Modric ha sagt till Sabah efter träningspasset inför Turkiet-matchen.

Milan Badelj, en av Kroatiens mittfältare var en annan spelare som pratade med Sabah och sade att han var mycket förvånad över att Arda Turan inte var uttagen:

– Arda är en viktig spelare. Jag blev mycket förvånad över att han inte blev uttagen. Däremot är Turkiet även farliga utan Arda. De har många unga spelare som är hungriga för vinster. Det här kommer bli tuffare än EM 2016.

– Matchen kommer att spelas utan publik, detta är en nackdel för oss men även för Turkiet. Det finaste med fotbollen är supportrarna. Både vi och Turkiet har vunnit historiska matcher mycket tack vare supportrarnas stöd.

Även Badelj hyllade Emre Mor:

– Han byttes in i matchen som spelades i Frankrike. Han var alltid farlig när han fick bollen. Vi måste vara försiktiga med honom.

Den gamle kroatiske landslagsspelaren och numera målvaktstränare i Besiktas, Marjan Mrmic, säger att ”Turkiet är Turkiet” och menar att Turkiet fortfarande kommer vara tuffa trots att Arda Turan inte är uttagen:

–  Det är mycket förvånande (att Arda inte är uttagen). Jag är även förvånad över att Selcuk Inan och Burak Yilmaz inte heller är med i truppen. Dessa är stora spelare. Men Turkiet är Turkiet. Idag har truppen stjärnor som Emre Mor och Hakan Calhanoglu.

Mrmic som även hyllade landslagsmålvakten Volkan Babacan ser även positivt på den nya säsongen med Besiktas:

– Vi har byggt ett bra lag. Jag ser mest fram emot var sejour i Champions League där jag tror vi kommer bli framgångsrika, sade Mrmic.