Mål och assist av Levin Mete Öztunali i en galen match!

En av många turk-tyska fotbollsspelare är Levin Mete Öztunali som inför årets säsong köptes av Mainz 05 från Bayer Leverkusen. Under söndagens match mot gjorde han både mål och assist mot Hoffenheim som slutade 4-4. 

Det var en galen match när Mainz tog emot Hoffenheim i Bundesliga. På 27 minuter hade Mainz en 3-0 ledning varav Mete Öztunali hade spelat fram till det andra målet. Sandro Wagner reducerade för gästerna i den 40:e minuten men bara tre minuter därpå gjorde Mete Öztunali 4-1 vilket var halvtidsresultatet.

I den 58:e minuten Gaetan Bussman rött kort i Mainz, en utvisning som förändrade hela matchbilden. På tretton minuter  (minut 71-83) gjorde Hoffenheim tre mål och såg till att man knep en poäng.

Levin Mete Öztunali är född och uppvuxen i Tyskland men har både tyskt och turkiskt medborgarskap vilket gör att han kan representera både landslagen. Idag representerar Levin Mete Öztunali Tysklands U21-landslag.

Förutom Levin Mete Öztunali så spelar även Yunus Malli i Mainz. Yunus Malli som också är född och uppvuxen i Tyskland men som spelar för det Turkiska landslaget är en av nyckelspelarna i Mainz 05 och var nära en flytt till Tottenham Hotspurs i somras. Både Yunus Malli och Mete Öztunali spelade från start mot Hoffenheim.