Tung förlust för Fenerbahce på hemmaplan

 

Efter en bra start i  Europa League-kvalet med den nya tränaren Dick Advocaat har det sett mindre bra ut i ligan. Med en förlust mot Istanbul Basaksehir (1-0) och ett oavgjort resultat (3-3) mot Kayserispor förlorade man 1-0 under söndagskvällen mot Bursaspor. 

Fenerbahce har nog det starkaste laget på pappret i ligan men än så länge har inte Dick Advocaats spelplan gett resultat. Trots stortbollinnehav (67%) och Volkan Sens skott i ribban och en rensning på mållinjen av av Bursaspor så kunde inte Fenerbahce rädda några poäng hemma i Kadiköy.

Det var veteranen Batalla som istället blev stor matchhjälte med sitt mål i den 33:e matchminuten.

Bursaspor-målvakten Mert Günok blev hyllad av Fenerbahce-fansen inför matchen. Målvakten är en Fenerbahce-produkt och tillhörde i flera år klubben innan han såldes till Bursaspor. Ikväll höll han nollan när Bursaspor vann 1-0.

Moussa Sow gjorde sin första match för Fenerbahce i över ett år efter att han återvänt och lånats in från Al-Ahli. Även nyförvärvet Jeremain Lens gjorde sin första start och tävlingsmatch för klubben. Direk i andra halvlek byttes Robin Van Persie in och med kvarten kvar kom även Miroslav Stoch och Emenike in på plan men ingen av de offensiva spelarna lyckades vända på matchen.

Efter tre omgångar ligger Fenerbahce på en 16:e plats i ligan medan Bursaspor parkerar på en fjärde plats.