Turkiets landslagstrupp mot Ukraina och Island

Turkiets förbundskapten Fatih Terim presenterade under fredagen landslagstruppen till matcherna mot Ukraina och Island.

Tre spelare gör comeback i landslaget, Ömer Toprak, som senast spelade en landskamp den 9e september 2014, Mevlüt Erdinc som blev petad inför EM och Hakan Balta som var med i EM men som blev petad inför den förra landslagssamlingen.

Flera tidigare ordinarie spelare i landslaget som var med i EM men som blev petade inför den förra landslagssamlingen saknas fortfarande som Semih Kaya, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Selcuk Inan, Arda Turan och Burak Yilmaz. Dessutom saknas Gökhan Töre som  blev petad inför EM men som var med i den förra landslagssamlingen.

Att Arda som har gjort en strålande inledning på säsongen i Barcelona med 5 mål samt 4 assist på 9 tävlingsmatcher saknas fortfarande är den största överraskningen av ovan nämnda spelare. Tidigare under veckan blev han dessutom hyllad av Barcelonas tränare Enrique efter hans insats i Champions League mot Borussia Mönchengladbach.

Turkiet möter Ukraina på hemmaplan i Konya torsdagen den 6e oktober och Island på bortaplan söndagen den 9e oktober.

Truppen
Målvakter
Volkan Babacan (Medipol Basaksehir), Onur Kivrak (Trabzonspor), Harun Tekin (Bursaspor)

Försvarare
Sener Özbayrakli, Hasan Ali Kaldirim, Ismail Köybasi (Fenerbahce), Hakan Balta (Galatasaray), Caglar Söyüncü (Freiburg), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Kaan Ayhan (Düsseldorf), Ahmet Calik (Genclerbirligi)

Mittfältare
Volkan Sen, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Fenerbahce), Emre Mor (Borussia Dortmund), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), Okay Yokuslu (Trabzonspor), Olcay Sahan (Besiktas), Tolga Cigerci, Yasin Öztekin (Galatasaray)

Anfallare
Mevlüt Erdinc (Metz), Yunus Malli (Mainz 05), Enes Ünal (Twente), Cenk Tosun (Besiktas)