Bülent Uygun ny tränare för Osmanlispor

Efter tre år utomlands som tränare i Qatar återvände Bülent Uygun till Süper Lig när han tog över tränarjobbet i Gaziantepspor med uppdraget att rädda kvar laget i högsta ligan men det misslyckades och han lämnade klubben kort därefter.

Nu har han tagit över tränarjobbet i Osmanlispor efter Hamza Hamzaoglu. Bülent Uyguns kontrakt med Osmanlispor är en säsong med option på ytterligare tre säsonger.

Bülent Uyguns tränarkarriär började mycket lovande när han som 36-åring inledde den i Sivasspor där han under sina tre första säsonger förde klubben till en sjunde, fjärde och andra plats i ligan. Andra platsen i ligan efter Besiktas säsongen 2008/09 gav laget chansen att kvalificera sig för Champions Leagues gruppspel men det blev förlust mot Anderlecht. I början av hans fjärde säsong i Sivas avgick han från jobbet efter en mycket dålig säsongsinledning.

Efter tiden i Sivasspor och innan han flyttade till Qatar var han tränare för Bucaspor, Eskisehirspor, Elazigspor samt Gaziantepspor men utan någon större succé och han lämnade alla klubbarna utan att fullfölja kontraktet.