Förändringar i Kayserispor

Atila Turan och Erdal Öztürk.

Kayserispor som hamnade på 15e plats, precis ovanför nedflyttningsstrecket, i turkiska ligan förra säsongen har varit en av de mest aktiva lagen på transfermarknaden så här långt under sommaren.

Marius Sumudica från Rumänien har tagit över tränarjobbet. Sumudica kommer närmast från Astra Giurgiu där han förde klubben till deras enda ligatitel säsongen 2015/16.

Och på spelarfronten har man värvat in vänsterbacken Atila Turan från Reims i franska andra divisionen samt mittfältarna Erdal Öztürk från Bayern Münchens andralag och Stephane Badji från Anderlecht. Atila och Erdal har skrivit på för tre år vardera medan Badji lånas in under en säsong. Atila har tidigare spelat för Caykur Rizespor samt Kasimpasa i turkiska ligan och Badji har spelat för Istanbul Basaksehir.

Dessutom uppges den rumänske landslagsmålvakten Silviu Lung Jr och den brasilianske mittfältaren Fernando Boldirin vara mycket nära en flytt till klubben. Båda spelarna har haft Sumudica som tränare i Astra. Det skrivs även om yttermittfältaren Geoffrey Mujangi Bia från Sion samt om Sabri Sarioglu som efter 18 år i Galatasaray inte fick ett nytt kontrakt sedan det gamla gått ut efter den gångna säsongen.

Spelare som har lämnat Kayserispor är mittfältarna Rajko Rotman (återvänder efter lån till Istanbuk Basaksehir), Raheem Lawal (återvänder efter lån till Osmanlispor) och Samba Sow som flyttat till Dynamo Moskva.