Gomis har skrivit på kontraktet!

 

Under torsdagen skrev Bafetimbi Gomis på sitt kontrakt med Galatasaray. Den franske anfallaren signerar ett treårskontrakt med Galatasaray.

Galatasaray betalar Swansea City närmare 2,5 miljoner euro för övergångssumman och Gomis kommer under sina tre år i klubben tjäna följande lön:

2017-2018: 3.350.000 EURO (netto)
2018-2019:  3.350.000 EURO (netto)
2019-2020:  3.350.000 EURO (netto)

Utöver det får Gomis 2,5 miljoner euro som sign-on bonus och 200 000 dollar som bonus ifall Galatasaray blir ligamästare. För varje poäng (mål/assist) som spelar gör i Süper Lig eller UEFA-turneringar kommer anfallaren att tjäna 5 000 euro som bonus.

I sin första intervju efter att ha skrivit på för Galatasaray berättade Gomis för GSTV att han är mycket glad över att vara en Gala-spelare:

– Jag är mycket glad över att komma till en stor klubb som Galatasaray, de är inte bara kända i Turkiet utan över hela Europa och världen där klubben har varit mycket framgångsrika. Som fransman är jag väldigt stolt över att numera vara en del av Galatasaray, jag är stolt och glad över att vara del av denna klubb och familj som också har franska undervisningsinstitutioner.

Gomis var även tagen av stunden när han fick det stora bemötandet på Istanbul Atatürk-flygplats under onsdagen:

– Det mottagande jag fick var mycket speciellt för mig. Det var ett fantastiskt välkomnande av supportrarna och jag tackar Galatasaray-fansen för det. Jag fick många meddelanden av klubbens fans innan ens transfern var klar, fansens roll och önskan om att ha mig i deras klubb har varit stor därför är jag skyldig dem ett tack även för detta. Från och med idag kommer jag göra allt jag kan på planen för denna klubben och klubbens fans, sade Gomis till GSTV.

Gomis berättade även att Drogba hade sagt mycket goda saker om klubben och spelade en stor roll i varför att han valde Gala och bekräftade även att det fanns chans att han kunde ha hamnat i klubben för tre år sedan.

På presskonferansen sade Galatasarays president, Dursun Özbek, att klubben har stora förväntningar på sin nya stjärna:

Vår första värvning är Gomis, en spelare som både vår scoutledning och fotbollsledning har velat ha. Det behövs inte att prata om hans kvalitéer. I den senaste säsongen i Frankrike gjorde han 21 mål, vi förväntar oss att han kommer ha stor roll i Galatasaray. Galatasaray-familjen kommer tillsammans med Gomis bli mycket starkare, mycket bättre och uppleva mycket bättre dagar.