Mathieu Valbuena till Fenerbahce

Fenerbahce har värvat den 32-årige franske offensiva mittfältaren Mathieu Valbuena som kommer närmast från Lyon där han under den gångna säsongen gjorde 8 mål samt 5 assist på 30 ligamatcher. Övergångssumman är 1,5 miljoner Euro men kan bli ytterligare 1 miljon Euro i form av bonus.

Valbuena har spelat 52 A-landskamper för Frankrike. Han spelade för Olympique Marseille mellan 2006 till 2014 innan han gick till Dynamo Moskva där han efter en säsong återvände till Frankrike och spel i Lyon något som inte uppskattades av Marseilles supportrar. I Lyon blev det spel i två säsonger innan han nu fortsätter karriären i Turkiet.

Valbuena förväntas skriva på ett treårskontrakt med Fenerbahce som tidigare under sommaren gjorde klart med mittfältaren Mehmet Ekici som ansluter på fri transfer från Trabzonspor.

Fenerbahce uppges också gjort klart med Aykut Kocaman som återvänder till klubben som tränare men det har ännu inte blivit officiellt.