Mbilla Etame – från Antalyaspor till Alanyaspor

Den 29-årige kamerunske anfallaren Mbilla Etame fick inget nytt kontrakt av Antalyaspor efter två år i klubben. Nu har han skrivit på för två år med Alanyaspor nykomlingen som klarade sig kvar under sin första säsong någonsin i högsta ligan.

Mbilla Etame har spelat i Turkiet sedan 2008 förutom en säsong (2013-14) i Azerbajdzjan men har mestadels spelat i andra ligan för Adanaspor och Samsunspor där han var en fruktad målskytt med 69 mål på 171 ligamatcher.

Det var först under de två senaste säsongerna i Antalyaspor som han fick spela i högsta ligan och det tillsammans med Kameruns största spelare genom tiderna, Samuel Eto’o. Som Mbilla tidigare uttryckt det så var det en dröm som gick i uppfyllelse. Under tiden i Antalyaspor gjorde han 11 mål på 48 ligamatcher. Nu får han spela i anfallet tillsammans med Vagner Love i Alanyaspor.

Det var bara de fyra första lagen i tabellen som gjorde fler mål än Alanyaspor förra säsongen men laget släppte också in tillsammans med Gaziantepspor, som åkte ner en division, flest mål (65) av alla lagen i ligan.