Mehmet Ekici: ”Jag är i Turkiets största klubb”

 

Mehmet Ekici skrev under onsdagen på kontraktet med Fenerbahce. Kontraktet sträcker sig över tre år. Mittfältaren hade bekräftats tidigare men Fenerbahce hade presskonferansen under onsdagen då spelaren skrev på ett kontrakt som sträcker sig tre år och Mehmet tilldelas tröjnummer 11 i laget. 

27-åringen har ständigt kopplats ihop med Fenerbahce och under juni-månad blev det tillslut klart. Mehmet Ekici kopplades ihop med Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray under januari-fönstret och Trabzonspor accepterade ett bud av Besiktas och vägrade sälja till Fenerbahce, som var Mehmet Ekicis önskan. Sedan den 16 januari var Mehmet Ekici utanför Trabzonspors trupp och fick träna på egen hand med Trabzonspors övriga ledare och tränare på klubbens träningsanläggning under den senaste spelade säsongen.

Jag har haft 6 svåra månader innan jag kom hit. Jag är stolt över att vara här och mycket tacksam. Jag vet att ni har många frågor som ni vill ha svar på av mig men jag vill inte gå in på dem sakerna. För mig är min fotboll viktigaste och det som har hänt de senaste månaderna har hänt vill jag inte tänka på mer och jag vill titta framåt. Hur mycket jag än tackar presidenten och ledningen så är det för lite. Under denna tuffa och svåra period har de stått bakom och hjälpt mig. Det var därför som jag kunde hålla mitt ord (om att komma till Fenerbahce efter säsongen) Jag hoppas att jag kan på bästa sätt betala tillbaka den kärlek och tillit ni har visat mig. 

Mehmet Ekici tackade även de träningsteamet som hjälpt och hållit igång honom med träning på Trabzonspors träningsanläggning medan han var utanför truppen. Mehmet Ekici svarade även på frågan om han har haft psykologisk stöd under tiden han inte spelade fotboll:

Jag har inte haft någon speciell hjälp. I förta hand min familj, (Fenerbahces) president och ledning har stöttat mig väldigt mycket vilket har gjort att jag kan stå bakom mina ord om att komma hit (när kontraktet gick ut). Jag har bemöts av tillit, kärlek och respekt från deras sida och kan idag säga att jag är i Turkiets största klubb.

Mehmet Ekici berättade även att han kan spela på vilken position som helst på mittfältet och kan inte vänta för att säsongen ska dra igång och tackade även fansens för deras stora stöd och support som han fick när han anlände till klubben och under våren.

Även klubbens president, Aziz Yildirim hyllar Mehmet Ekici utöver hans spelkvalitéer:

Idag är jag här framförallt för Mehmet Ekicis skull. I januarimånad träffade vi Trabzonspor och dess ledning om en transfer (för Mehmet). Vi kom överens om en hel del saker men det blev aldrig av. Under samma period pratade vi med Mehmet också och om Fenerbahce om vad han skulle kunna bli och uppleva om han skrev på för klubben. Han berättade redan då att han ville spela för Fenerbahce men var bunden till Trabzonspor. Vi talade om för honom att om han inte skriver på för någon annan klubb så kommer vi vara redo att hämta dig till Fenerbahce nästa övergångsfönster. Han träffade Trabzonspor och förklarade vad han ville och de kom fram till de saker de tyckte var lämpliga för resterande tiden av säsongen. Efter att säsongen var slut kom vi överens med Mehmet om att ta hit honom. Jag tror han kommer vara hos oss länge. Jag hälsar honom välkommen till vår klubb. Från januari-månad till juni-månad så har han varit mycket professionell och vi kommer aldrig glömma det här i vår klubb. Jag hoppas han kommer spela en lång tid i vårt lag och i landslaget.