OFFICIELLT: Valbuena har skrivit på för Fenerbahce!

Fenerbahces storvärvning, Mathieu Valbuena, skrev under torsdagen på sitt kontrakt med klubben. Valbuena kommer spela i tröja nummer 28 och har skrivit på ett 2+1 årskontrakt. Läs mer om övergången och se presskonferensen här. 

Spelaren presenterades av klubbpresidenten Aziz Yildirim, klubbens presstalesman Mahmut Uslu till media som hade samlats för spelarpresentationen av den franska stjärnan.

Mahmut Uslu beskrev Valbuena som en av de spelare som ska göra klubben mästare:

Det behövs ingen större presentation av vår nya spelare, ni alla vet och vi tackar honom väldigt mycket för att han ville komma hit då han visade stor vilja. Även vår tränare ville ha honom (Valbuena) väldigt mycket. Det är en spelare som kan göra oss mästare, vilket är vårt mål för nästa säsong. 

Mathieu Valbuena är själv mycket tacksam över att flytten blev av:

Jag vill börja med att tacka Fenerbahce. De visade att de verkligen ville ha mig hit. Jag har bemöts fantastiskt sedan dag ett. Fenerbahce är en mycket fin och stor klubb. Innan jag kom hit så visste jag att Fenerbahce var en stor klubb men när jag anlände för att skriva på för Fenerbahce så såg jag att klubben är ännu större än vad jag har trott. Fenerbahce är mer än en klubb. Nu är det dags för mig att gå ut på planen och visa vad jag kan och börja kämpa för min nya klubb. Det är målet vi har som lag framför oss nu, att gå ut på planen för Fenerbahce och göra allt vi kan för att bli mästare. 

När jag var i Marseille möte vi Fenerbahce. Det var då jag lärde känna tränaren (Aykut Kocaman). Jag vet att det är en bra tränare och han kom med ett mycket intressant projekt till mig nu när han ville ha mig. Jag har tidigare spelat vänsterytter men för lagets skull så är jag redo att spela vart som helst där tränaren ber mig att spela, vi har dock inte pratat om det ännu. 

Valbuena tackade även klubbens supportrar för deras goda mottagande och sade att man kan se Fenerbahce-fans i hela Europa:

Sedan dagen jag kom har jag sett supportrarnas stora intresse för klubben och kärleken är stor och jag vet att de har stora förväntningar på mig. Denna press är bara positiv för mig. De visar stor kärlek och har samtidigt stora förväntningar. Fenerbahce-fansen är så stora att man kan se dem överallt, inte bara i Turkiet, de är väldigt många över hela Europa.