Prespa Birlik har gjort klart med ny tränare

www.prespabirlik.se
www.prespabirlik.se

KSF Prespa Birlik som tillhåller i Division 2 Östra Götaland har presenterat ny huvudtränare för klubben. Efter att Hannu Sirviö lämnat klubben så står det klart att Almir Buhic blir ny tränare för klubben. 

Det var under onsdagen som Prespa Birlik meddelade på sin hemsida att efter gemensamma samtal med huvudtränaren Hannu Sirviö har man brutit kontraktet. Enligt sportchef Jerry Nilsson har man haft en dialog med huvudtränaren som har framfört att han inte har den energi som krävs för att träna Prespa Birlik på grund av privata skäl.

Tidigt dagen efter presenterade klubben sin nye huvudtränare – Almir Buhic, som kommer närmast från Division 1-klubben FC Rosengård där han har varit assisterande tränare.

Till klubbens hemsida säger Almir Buhic följande:

 Det är en fantastisk chans att få jobba med en klubb som Prespa Birlik. Jag hade egentligen tänkt ta det lugnt efter tiden i FC Rosengård men när dem ringde och ställde frågan så fanns det inte mycket att tänka över. Jag har följt Prespa Birlik i flera år och jag vet vilket driv och engagemang det finns här. Alla brinner för klubbens bästa och vi har en mycket spännande höst framför oss.

Även sportchefen Jerry Nilsson är nöjd med tillvalet av klubbens nya tränare:

– Det har varit ett par hektiska dagar och allting har gått mycket fort. Men vi är mycket nöjda med att vårt val till slut föll på Almir Buhic. Det är en kunnig och väldigt passionerad tränare som vill mycket och det passar in i den profilen som vi sökte – Prespa Birliks sportchef Jerry Nilsson till klubbens hemsida.

Klubben bekräftar även att man värvar tillbaka Hannes Cederholm, som efter säsongen i Division 1 Södra förra året lämnade för norska Brattvåg IL. Efter att ha brutit kontraktet med sin norska klubb är Hannes tillbaka i “Prespa”.

Malmöklubben spelade för första gången i klubbens historia i Division 1 Södra och höll sig i toppskiktet av tabellen vid sommaruppehållet. Efter en mycket tuff höst slutade klubben nästsist i serien och spelar i år i Divison 2 Östra Götaland där klubben just nu ligger trea. KSF Prespa Birliks mål är att nå Superettan 2020 och vara Malmös näst bästa herrlag. Läs mer här.