Trabzonspor lånar från Celta Vigo

Trabzonspor har gjort klart med den 20-årige belgiske yttermittfältaren Theo Bongonda på lån från Celta Vigo under den kommande säsongen. Klubben betalar 400 000 Euro i lånesumma och har fram till sista maj 2018 en köpoption på 3 miljoner Euro.

Theo kommer att få en lön på 900 000 Euro under sin tid i Turkiet. Han har tillhört Celta Vigo under två säsonger och spelade 42 tävlingsmatcher förra säsongen för klubben. Han gjorde 2 mål samt 6 assist på dessa matcher.

Förutom Theo så har Trabzonspor även gjort klart med 25-årige högerbacken Kamil Ahmet Cörekci som kommer från spel i Eskisehirspor i andra ligan. Han har skrivit på för två år med klubben.

Dessutom har målvakten Esteban Alvarado från Costa Rica förlängt sitt kontrakt med Trabzonspor i ytterligare två säsonger. Han har fått agera reserv till Onur Kivrak under sin tid i klubben.