Younes Belhanda klar för Galatasaray *UPPDATERAD*

NTV Spor skriver att den 27-årige offensiva mittfältaren från Marocko Younes Belhanda har skrivit på för Galatasaray. Galatasaray värvar Belhanda från Dynamo Kiev för 8 miljoner Euro och hans kontrakt sträcker sig över fyra säsonger värt 3 miljoner Euro.

Belhanda var förra säsongen utlånad till Nice som kom på tredje plats i franska ligan. Där gjorde han 3 mål samt 7 assist på 31 ligamatcher. Under den andra halvan av säsongen 2015/16 var han utlånad till Schalke 04.

I Dynamo Kiev har han vunnit ligan och cupen två gånger vardera.

Belhanda var en av frontfigurerna när Montpellier överraskande vann franska ligan säsongen 2011/12. Han gjorde då 12 mål samt 6 assist på 28 ligamatcher.

Han förväntas anlända till Istanbul på måndag för att slutföra övergången officiellt.

UPPDATERING:
Under fredagskvällen rapporterade beIN Sports (tidigare Lig TV) med hänvisning till Galatasarays president om att Younes Belhanda, Bafetimbi Gomis och Maicon kommer att alla tre att anlända till Istanbul på onsdagen den 28e juni.