”Basaksehir överens med Manuel da Costa”

Manuel da Costa (till vänster) tillsammans med Burhan Eser.

Skadan på Aurelien Chedjou som håller honom borta från spel i tre månader har fått Istanbul Basaksehir att leta efter en ny mittback. Nu rapporteras det att klubben är överens med den 31-årige mittbacken Manuel da Costa som är klubblös efter att hans tvåårskontrakt med Olympiakos gått ut.

Basaksehir försöker få da Costa klar till fredag då det är deadline på trupplistorna som ska skickas till UEFA för tredje kvalomgången till Champions Leagues gruppspel.

Manuel da Costa är inte okänd i Turkiet och spelade två säsonger i Sivasspor innan han gick till Olympiakos och spelade då 49 matcher. Han var en målfarlig mittback och gjorde 8 mål på dessa matcher.

da Costa som spelade för Portugals ungdomslandslag är landslagsspelare för Marocko och han har en lång karriär i flera klubbar i olika länder bakom sig; Nancy (Frankrike), PSV Eindhoven (Holland), Fiorentina (Italien), Sampdoria (Italien), West Ham (England), Lokomotiv Moskva (Ryssland) och Nacional (Portugal).

Basaksehir som ska kvala till Champions Leagues gruppspel och möter Club Brügge i tredje kvalomgången har värvat Aurelien Chedjou, Gökhan Inler, Gael Clichy, Tunay Torun, Eljero Elia och Mevlüt Erdinc under sommaren.