Basaksehir överens med Mevlüt Erdinc och Gökhan Inler

Istanbul Basaksehir fortsätter sin satsning mot Champions League. Efter värvningarna av Aurelien Chedjou, Gael Clichy, Tunay Torun och Eljero Elia så uppges klubben nu också kommit överens med Gökhan Inler och Mevlüt Erdinc.

Inler ansluter på fri transfer efter att ha brutit sitt kontrakt med Besiktas medan Erdinc köps loss från Hannover 96 där han hade ett år kvar på kontraktet. Hannover 96 värvade Erdinc inför säsongen 2015/16 men efter att ha gått mållös från 11 matcher i Bundesliga lånades han ut till Metz där han gjorde 4 mål på 11 matcher i Ligue 1. Förra säsongen var han utlånad till Guingamp och gjorde 6 mål på 24 matcher.

Innan Erdinc gick till Hannover 96 spelade han många år i Ligue 1 för Sochaux, Paris SG, Rennes och St Etienne. Han har gjort 92 mål på 295 matcher i Ligue 1 under hela sin karriär för sex olika klubbar.

Båda spelarna förväntas skriva på för tre år vardera med Basaksehir inom kort.