BASKET: Cedi Osman till Cleveland Cavaliers & Furkan Korkmaz till Philadelphia 76’ers!

Cedi Osman
Cedi Osman

Två turkiska basketspelare från samma lag har gjort klart med NBA-klubbar. Spelarna det handlar om är Cedi Osman & Furkan Korkmaz från Anadolu Efes.

Anadolu Efes-spelaren Cedi Osman är klar för NBA-laget Cleveland Cavaliers. Den 22-årige basketbollspelaren blev 2015 draftad som nummer 31 i den andra omgången av Minnesota Timberwolves byttes till Cleveland Cavaliers. Cedi osman som är 2,04 meter lång kommer bli lagkamrat med de mycket välkända spelarna LeBron James och Kyrie Irving och Kevin Love nästa säsong när de kommer att tävla för att vinna NBA. Ifjol förlorade man finalerna mot Golden State Warriors och blev mästare säsongen innan just mot Golden State Warriors.

Kevin Love, LeBron James & Kyrie Irving spelar för Cleveland Cavaliers

19-årige Furkan Korkmaz blev 2016 draftad i första rundan som nummer 26 av Philadelphia 76’ers men valde att stanna en säsong till i Anadolu Efes och blev utlånad till Banvit. Väl där blev han turkiska cupmästare och blev även utsedd till den bästa yngste spelaren i Europas Champions League (3e nivåns turnering som kommer efter Euro League & Euro Cup i Europas basketturnering) Den 4:e juli 2017 skrev han på kontraktet med Philadelphia 76’ers.

Furkan Korkmaz kommer representera Philadelphia 76’ers.