Besiktas utmanar Fenerbahce om Jeremain Lens

Efter Gökhan Töres skada som håller honom borta från spel i fyra månader så har Besiktas varit på jakt efter en ny yttermittfältare. Klubben har haft Eric Maxim Choupo-Moting som är klubblös efter att kontraktet med Schalke 04 gått ut på sin lista men hans skadebekymmer under förra säsongen har fått Besiktas att backa ifrån en eventuell affär.

Nu ska Besiktas istället vänt blickarna mot England och Sunderland där Jeremain Lens spelar. NTV Spor skriver att Besiktas vill låna Lens under säsongen men där är klubben inte ensamma i Turkiet om Lens signatur. Lens var på lån i Fenerbahce förra säsongen och Fenerbahce har fortfarande inte gett upp hoppet om att låna honom även i år.

Men Sunderlands ledning sägs vara emot en utlåning och vill istället försöka sälja Lens men både Besiktas samt Fenerbahce har begränsade ekonomiska möjligheter till det efter att ha straffats för UEFA’s Financial Fair-Play regler.

Lens gjorde 5 mål och 17 assist på 34 tävlingsmatcher i Fenerbahce förra säsongen varav 4 mål och 12 assist på 24 ligamatcher.