Ersan Gülüm återvänder till australiensk fotboll

Den 30-årige mittbacken Ersan Gülüm med 7 landskamper för Turkiet återvänder till australiensk fotboll.

Ersan som är född och uppvuxen i Australien spelade fram till 2006 fotboll i landet där hans sista klubb blev Hume City när han flyttade till Manisaspor. Efter två år i Turkiet hamnade han i Adanaspor och det var där karriären tog fart ordentligt. Besiktas lånade honom en säsong och trots att Ersan drabbades av en korsbandsskada valde Besiktas att köpa loss honom efter lånetiden. Han var borta nästan ett år pga skada under sina två första säsonger för Besiktas.

Han spelade i ytterligare fyra säsonger i Besiktas innan den kinesiska klubben Hebei China Fortune värvade honom i februari 2016 för 7 miljoner Euro. Han återvände på lån till Besiktas i januari tidigare i år men utan att spela någon match.

Nu ska Ersan fortsätta karriären i Adelaide United som lånar honom under den kommande säsongen.