Europa League: Östersunds FK – Galatasaray

På torsdagskvällen spelar Galatasaray återigen en match i Europa-spelet efter att ha varit avstängda förra säsongen. Galatasaray har tidigare spelat 267 matcher i Europa en stor skillnad jämfört med motståndaren Östersund som spelar sin första match i Europa-spelet någonsin efter att ha vunnit svenska cupen tidigare i år.

Det är andra kvalomgången till Europa Leagues gruppspel som det handlar om och Östersund som är mitt under sin tävlingssäsong tar emot Galatasaray som drog igång sin försäsongsträning för ett par veckor sedan.

I Galatasaray saknas sedan tidigare bl.a. Semih Kaya, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Luis Pedro Cavanda och Hakan Balta. Fyra spelare som var givna i A-truppen förra säsongen.

Semih blev nyligen såld till Sparta Prag, Sneijders framtid är osäker, de Jong samt Balta ingår inte i tränaren Igor Tudors framtidsplaner och Cavanda blev nyligen hemskickad från lägret i Slovakien pga dispyt med Tudor.

Inför avspark är det osäkert om det blir spel för Younes Belhanda och Eren Derdiyok då både blev skadade under lägret i Slovakien.

I Östersund är det osäkert om en av lagets storstjärnor Ken Sema kan spela då han har dragits med skada den senaste tiden.

Turkiska- och svenska lag har tidigare mötts 22 gånger i Europa-spelet. Av dessa matcher har det blivit 10 svenska segrar, 8 turkiska segrar och 4 oavgjorda matcher.

Galatasaray har mött svenska lag 5 gånger med resultatet 1 seger, 1 oavgjord och 3 förluster.

Östersunds FK – Galatasaray
Andra kvalomgången till Europa Leagues gruppspel
Plats: Jämtkraft Arena
Avspark: 19.00 (svensk tid)
Domare: Juan Martinez Munuera (Spanien)
TV: Eurosport (Sverige), Kanal D (Turkiet)