EXTRA: Turkiets dövlandslag i fotboll vann guld i Deaflympics!

Turkiets fotbollslandslag för döva tog OS-guld i Deaflympics (Olympiska spelen för hörselskadade). Landslaget vann på hemmaplan då årets Deaflympics arrangerades i Samsun och besegrade Ukraina i finalen med 4-3 på straffar efter att ordinarie tid slutat 0-0. 

Turkiets landslag för hörselskadade avslutade Deaflympics med att vinna OS-guld. Turkiet vann 4-3 på straffar och Eşref Metin Su, Hakan Kurt, Fırat Kaya och Murat Şimşek gjorde straffmålen medan målvakten Ersin Mert räddade två straffar.

Turkiets fotbollslandslag för hörselskadade är i och med OS-guldet historiska. Landslaget blev europamästare 2015 och världsmästare 2016.

Se straffskyttet här och den stora glädjen efter att Ersin Mert räddar andra straffen i rad:

Utöver guldet i fotboll så vann Turkiet även guld i handbollen då de besegrade Ryssland i finalen med 30-26.

Turkiets landslag i volleyboll blev även de OS-mästare efter att ha besegrat Ukraina i finalen med 3-0. Landslaget blev europeiska mästare i Paris 2015 och världsmästare i Washington 2016, nu på hemmaplan tog de OS-guld:

Totalt vann Turkiet 17 guld, 6 silver och 22 brons och blev fjärde landet i turneringen som tog flest medaljer. Stort grattis till dem alla och alla deltagande länder som var med i Deaflympics i Samsun 2017!