Fenerbahce vill ersätta Kjaer med Badstuber!

Simon Kjaer lämnar Fenerbahce och enligt FotoMac så vill Istanbul-klubben ersätta honom med den tyske mittbacken Holger Badstuber. 

En av Turkiets mest ansedda och största sportsidor uppgav under kvällen att Kjaer lämnar Fenerbahce för Sevilla.

Enligt FotoMac så är Holger Badstuber högst upp på listan som ersättare till Simon Kjaer. Holger Badstuber är klubblös efter att hans kontrakt med Bayern München har gått ut. Badstuber spenderade vårsäsongen ifjol på lån till Schalke 04.

Från Bayern Munchens akademi
Holger Badstuber som kommer från Bayern Münchens akademi har tillhört klubben mellan 2009 och 2017 och spelat över 100 matcher. Den tyske mittbacken var en av Tysklands mest lovande försvarare under sina yngre år och var med och vann U21-EM i Sverige 2009 med Tyskland. I Tysklands A-landslag har det blivit över 30 matcher sedan 2010.

Skadehistorik
Holger Badstuber som är 28 år idag, åkte på en korsbandsskada i December 2012 och skadade det återigen i maj 2013 vilket gjorde att han missade hela säsongen 2013-2014. Innan han ådrog sig skadan i december 2012 hade han spelat 18 matcher under säsongen 2011-2012. Han gjorde comback i mitten av juli 2014 i en vänskapsmatch mot FC Memmingen där det blev vinst med 3-0 för Bayern, detta var Badstubers första match på 594 dagar. Säsongen 2014-2015 var han tillbaka som startspelare för Bayern München men efter tre matcher ådrog Badstuber en lårskada 13 september 2014 mot Stuttgart och som höll honom borta året ut. Comeback blev i februari 2015 mot Hamburg där det blev en 8-0 vinst för Bayern och Badstuber var tillbaka som en startspelare för Pep Guardiola som var dåvarande tränare för klubben. April 2015 åkte han på en ny lårskada vilket betydde att för Badstubers del att säsongen för 2014-2015 var över.

Vunnit många titlar
Trots den stora skadehistoriken har Badstuber varit med och vunnit många titlar med Bayern München. På sitt CV har han 5 Bundesliga-titlar, 4 Tyska cup-titlar, 3 tyska supercup-titlar, en Champions League-titel, en UEFA Supercup-titel, en FIFA klubblagsVM-titel. 2010 var han med och tog VM-brons med det Tyska landslaget i Sydafrika.