Pa Dembo Touray stod i mål för Prespa Birlik!

www.prespabirlik.se

Prespa Birlik genrepade under lördagen mot BK Avarta från Danmark och vann med 2-1. ”Prespa Birliks mål gjordes av Mohammed El Kayed och Jesper Rindmo. Matchens stora händelse var dock att den gamle storspelaren från Allsvenskan, Pa Dembo Touray, stod i mål för hemmalaget.

Inför träningsmatchen hade Prespa Birlik ingen tillgänglig målvakt då Peter Nilsson var borta på grund av privata skäl och Marcus Eriksson var skadad. Målvaktstränaren i klubben, Pa Dembo Touray, som inte har spelat en match sedan september 2016 fick ställa sig i mål.

Till klubbens hemsida sade Pa Dembo Toray efteråt matchen:

– Som målvakt vill man ju alltid hålla nollan så det är klart att man blev lite irriterad men det viktigaste var ju att vi vann matchen…Det var inte jättemycket att göra även om jag fick sträcka på mig ett par gånger. Killarna i försvaret skötte sig bra

Pa Dembo Touray som är idag 37 år gammal blev tidigt i år ny målvaktstränare för Prespa Birlik. Pa Dembo Touray har spelat 25 landskamper för Gambias landslag och spenderade mer än ett decennium (11 år) i det allsvenska storlaget Djurgårdens IF där han spelade 195 matcher för klubben vilket har gjort honom till ett av de mest välkända ansikten inom svensk fotboll.