Teteh Bangura på väg till femte divisionen!

I augusti 2011 blev han Bursaspors dyraste värvning genom tiderna när Bursaspor värvade honom från AIK för 2,6 miljoner Euro. Nu är han på väg till amatörklubben Sinopspor som spelar i regionala amatörligan i Turkiet som motsvarar femte divisionen i landet.

Under torsdagen laddades det upp en video på Twitter där Teteh säger “Vänta Sinop. Jag är på väg. Mästare Sinopspor.”

Teteh gjorde 6 mål på 24 matcher under sin första säsong i Bursaspor men efter en mållös första halva av andra säsongen lånades han ut till Sanliurfaspor i andra divisionen där han gjorde 3 mål på 8 matcher. Inför säsongen 2013/14 lånades han ut till Beitar Jerusalem där det blev 3 mål på 7 matcher innan han åkte på en långtidsskada.

I januari 2014 lånades han ut till AIK men fick aldrig någon speltid där och återvände till Bursaspor som valde att bryta hans kontrakt i förtid i september samma år när det återstod två säsonger av kontraktet.

I augusti 2015 skrev han på ett kontrakt med Mjällby som då spelade i Superettan där det blev några matcher och i mars 2016 skrev han på för GAIS i Superettan. Efter några matcher lämnade han GAIS i juni samma år och har varit klubblös sedan dess men har varit på provspel hos klubbar bl.a. med Dalkurd.

Sinopspor är nykomlingar i BAL (Bölgesel Amatör Ligi) och spelade förra säsongen i lokala amatörligan som motsvarar sjätte divisionen.