Villareal presenterade Enes Ünal

Villarreal gjorde klart med den 20-årige landslagsanfallaren Enes Ünal i slutet av maj tidigare i år när han värvades från Manchester City för 14 miljoner Euro. Enes skrev på ett femårskontrakt med Villarreal som presenterade honom i hemstaden under onsdagen.

Jag är mycket glad över att vara här. Jag kan inte säga hur många mål jag kommer att göra men jag kommer att ge allt för laget varje gång jag spelar.

Innan Enes gjorde klart med Villarreal så tog han kontakt med bl.a. Nihat Kahveci som spelade för klubben tre säsonger och andra personer för att ta reda på mer om klubben.”Jag är glad över att ha tagit chansen att flytta till Villarreal för det är ett utmärkt klubb för mig.”Villarreals president Fernando Roig: “Välkommen till Villarreal Enes! Vi förväntar oss mycket av dig och förhoppningsvis så kommer du stanna kvar här många år“.Enes Ünal har på senare år setts som en av Turkiets största anfallstalanger och han öste in mål för Bursaspors ungdomslag innan han fick debutera för A-laget som 16-åring och gjorde mål direkt i sin första ligamatch mot Galatasaray. Han blev då tidernas yngsta målskytt i Süper Lig. Under sin första säsong i Bursaspors A-lag gjorde han 3 mål på 16 ligamatcher, 3 mål på 5 cupmatcher och 0 mål på 2 Europa League-kvalmatcher.

Andra säsongen gjorde han 1 mål på 19 ligamatcher, 0 mål på 10 cupmatcher och 0 mål på 2 Europa League-kvalmatcher. Efter andra säsongen sommaren 2015 blev han värvad av Manchester City för 4,85 miljoner Euro och Bursaspor fick också %-andel av vidare försäljning.

Enes blev nästan genomgående utlånad till Genk i belgiska ligan där han gjorde 1 mål på 12 ligamatcher och 1 mål på 2 cupmatcher men han lämnade Genk efter en halv säsong och hamnade istället på lån hos NAC Breda i holländska ligan där det gick bättre målmässigt med 9 mål på 14 ligamatcher. Breda var nära att ta sig upp till högsta ligan men förlorade i sista kvalmatchen.

Enes skulle ändå få chansen att spela i holländska högstaligan när han blev utlånad till Twente säsongen 2016/17 där han gjorde stor succé med 18 mål på 32 ligamatcher och 1 mål på 1 cupmatch.

Och det var hans succé i Holland som fick Villarreal att öppna upp plånboken och betala 14 miljoner Euro i övergångssumma till Manchester City. I Villarreal där det väntar spel i La Liga, spanska cupen och Europa League den kommande säsongen är han lagkamrat med två tidigare lagkamrater i Bursaspor, mittfältaren Alfred N’Diaye och Cedric Bakambu.

Under åren har Enes även fått debutera i landslaget men väntar fortfarande på sitt första mål.