Anfallare klar för Bursaspor

Bursaspor har värvat den 29-årige anfallaren Jires Kembo Ekoko från Congo.

Kembo Ekoko inledde sin proffskarriär i franska Rennes där han spelade mellan 2006 till 2012. De senaste åren har han spelat fotboll i Förenade Arabemiraten och Qatar. Efter att ha gjort 10 mål på 32 matcher i franska ligan säsongen 2011/12 lämnade han Rennes för spel i Al Ain i Förenade Arabemiraten. Efter ett år i klubben lånades han ut till El Jaish i Qatar en säsong och återvände sedan till Al Ain där han spelade en säsong innan han flyttade till Al Nasr där han har spelat de två senaste säsongerna.

Under sina år i Förenade Arabemiraten och Qatar gjorde han 36 mål på 112 ligamatcher.

Jires Kembo Ekoko som har spelat för Frankrike på U21-nivå har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bursaspor värt 1,2 miljoner Euro per år.