Besiktas och Konyaspor anmälda till PFDK

Besiktas och Konyaspor har blivit anmälda till PFDK efter matchens stökigheter. Även Fikret Orman som är Besiktas president har blivit anmäld efter sina uttalanden.

Det Turkiska fotbollsförbundets (TFF) rättskommitté har anmält Besiktas president till PFDK (Professionella fotbollens disciplinnämnd i Turkiet). Anledningen är enligt TFF Fikrets Ormans osporstliga och oförsiktiga uttalanden på en presskonferans den senaste veckan och efter matchen mellan Besiktas-Konyaspor.

Även Besiktas och Konyaspor blir anmälda, i en rapport av TFF som handlar om stökigheterna i matchen.

Besiktas AS anmäls till grund av planstormningar och ur artikel 52 för disciplinreglerna hos TFF.

Konyaspor anmäls även de baserade på artikel 52 som innefattar planstormningar och i ett uttalande beskriver TFF händelserna som “fula och dåliga” händelser och ska ha även brytit mot Supercupens stadgar 10/D för planstormningar.