BOMBEN: Turkisk klubb förhandlar med Robinho!

En turkisk klubb som är spelar i TFF 1.Lig vill värva den brasilianske spelaren Robinho. 

Klubben det handlar om är Caykur Rizespor. Lagets tränare Hikmet Karaman har på en presskonferens inför ligamatch sagt att spelaren vill komma till klubben. Tränaren bekräftar att man hade träffats med spelaren i Brasilien men utan att lyckas komma fram till en överenskommelse. Idag förhandlar man om betalningar och spelarens lön och klubbens president sköter förhandlingarna.

– Robinho är villig att komma, allt handlar nu om hans egna önskemål i kontraktet. Tillsammans med en sponsor så kan det snart vara klart (en värvning av Robinho). Han vill ha ett treårskontrakt. Vi vill dela upp betalningen i specifika perioder, sade tränaren på presskonferensen.

Hikmet Karaman sade även att man jagar en till spelare från Brasilien som spelar i ett Serie A-lag (Brasilianska ligan) och säger att dessa två spelare kommer vara två stora nyförvärv för klubben.

Den 33-årige Robinho spelar idag för Atletico Mineiro i Brasilien. Robinho som har spelat 100 landskamper  för Brasiliens landslag sedan 2003 har sedan tidigare spelat för Real Madrid (2005-2008), Manchester City (2008-2010), AC Milan (2010-2015) och Guangzou Evergrande (2015) innan han återvände till Brasilien. Robinhos fotbollskarriär började i Santos som är bland de största fotbollslagen i Brasilien.