Demba Ba vill återvända till Besiktas

Demba Ba vill återvända till Besiktas.

Demba Ba som var på lån i Besiktas under andra halvan av förra säsongen vill återvända till klubben. Han befinner sig just nu i semesterorten Bodrum där han håller igång på egen hand.

Ba som är skadefri sa följande till turkiska medier: “Jag tycker om Turkiet mycket. Hoppas vi kan komma på en lösning. Jag och mina fotbollsvänner kommer alltid ha förtroende för Senol Günes. Jag vill stanna här och vinna minst två titlar till.”

Besiktas värvade Demba Ba från Chelsea inför säsongen 2014/15 för 6 miljoner Euro. Han gjorde stor succé och kom tvåa i skytteligan med 18 mål på 29 ligamatcher. Dessutom gjorde han 8 mål på 12 matcher i Europa-spelet varav 5 mål på 8 matcher när Besiktas gick till åttondelsfinal i Europa League efter att ha kommit etta i sin grupp före Tottenham och slagit ut Liverpool i 16-delsfinalen.

Sommaren 2015 blev han såld till Shangai Shenhua i Kina för 13 miljoner Euro där han gjorde 20 mål på 29 ligamatcher innan han bröt smalbenet i juli 2016 som höll honom borta från spel i flera månader. I januari 2017 anlände han på lån till Besiktas men gjorde inte comeback förrän mot slutet av säsongen och gjorde endast två kortare inhopp. I en av dessa inhopp gjorde han ett mål.

Efter lånet återvände han till Kina men drabbades av en skada i början av juli men är skadefri nu.

Demba Ba har försökt bryta kontraktet som går ut sista juni 2018 med Shenhua i förtid men klubben har inte gått med på det. Nu vill han istället på nytt bli utlånad från klubben och hoppas att det ska lösa sig med en flytt till Besiktas. Besiktas har just nu 17 utländska spelare i truppen men endast 14 av dessa får bli registrera för spel under säsongen 2016/17. Läs mer om det här.