Emre Mor är i Spanien – nära Celta Vigo

Turkiets landslagsspelare Emre Mor är i Spanien för att slutföra en övergång till Celta Vigo.

Emre har tidigare under sommaren kopplats ihop med en flytt till turkiska ligan där Fenerbahce har nämnts som ett alternativ. Han har även varit på gång till Serie A där Fiorentina och Inter har nämnts som ny klubbadress. Senast var han på väg till Milan. Men nu är Emre i Spanien för att slutföra en övergång till Celta Vigo.

Han har varit i förhandlingar med klubbens ledning och stadens tidning Faro de Vigo skriver att Emre ska efter hälsokontrollen skriva på ett femårskontrakt med Celta. Övergångssumman sägs bli 12,5 miljoner Euro och det skulle göra honom till Celta Vigos andra dyraste värvning genom tiderna. Den dyraste är Catanhas övergång från Malaga 2000 som kostade 14 miljoner Euro.

Om övergången blir ett faktum så blir Emre återigen lagkamrat med Stanislav Lobotka från tiden i FC Nordsjälland. Celta värvade Lobotka tidigare under sommaren.

Borussia Dortmund värvade Emre från FC Nordsjälland förra året för 9,75 miljoner Euro.

Transferfönstret i Spanien stänger fredagen den första september.