Europa League-kval: Fenerbahce – Vardar

Förlust i första matchen med 0-2. Nu ska Fenerbahce försöka vända underläget till avancemang på hemmaplan.

Fenerbahce behöver vinna med 2-0 för att ta matchen till förlängning och 3-0 för att gå vidare direkt. Om Vardar skulle göra ett mål räcker inte 3-1 för vidare avancemang pga bortamålsregeln. Om Vardar gör mål kan matchen inte gå till förlängning och då behöver Fenerbahce göra minst fyra mål.
Fenerbahce har inte lyckats hålla nollan i 13 raka tävlingsmatcher. Senast laget höll nollan var i derbyt mot Galatasaray den 23e april tidigare i år.
I returmatchen mot Vardar förväntas Carlos Kameni åter ta plats mellan stolparna istället för Volkan Demirel som stod i senaste ligamatchen.
Fenerbahces senaste match var mot Trabzonspor i ligan som slutade 2-2 efter att laget kvitterat i slutet av matchen genom straffspark och Vardar senaste match var mot Pobeda i ligaspelet. En match som laget vann enkelt med 4-0.
En av de största frågorna inför avspark är hur Aykut Kocaman kommer att ställa upp med laget. Blir det återigen Robin van Persie från start eller blir det Roberto Soldado som får göra debut från start i laget?