Europa League-playoff: Vardar – Fenerbahce

Fenerbahce kliver in i Europa League-playoff ikväll och möter Vardar från Makedonien i Skopje. 

Fenerbahce har haft en blandade försäsong och började ligaspelet med ett kryss i Izmir mot Göztepe. Matchen slutade 2-2 och Alper Potuk & Martin Skrtel gjorde målen för Fenerbahce. Skrtel gjorde kvitteringsmålet till 2-2 i matchens 89:e minut.

I Fenerbahce saknas Mehmet Ekici och Fernandao på grund av skador. Giuliano, Van der Wiel och Salih Ucan är heller inte med i matchtruppen då de inte är listade i trupplistan för UEFA-turneringar. Däremot så är Roberto Soldado tillgänglig för kvällens match och förväntas vara med i matchtruppen ikväll.

Fenerbahce påbörjade EL-kvalet med att möta Sturm Graz från Österrike i den tredje kvalomgången. Fenerbahce vann bortamötet med 2-1 och spelade 1-1 hemma och gick således vidare till playoff.

Motståndarna Vardar som ifjol blev makedonska mästare för tredje året i rad började sitt kvalspel i UEFA Champions League. De slog ut Malmö FF i den andra kvalomgången av Champions League och lottades mot FC Köpenhamn i tredje kvalomgången och således fick Vardar åka till Öresundsregionen. FC Köpenhamn slog ut Vardar som nu ska spela playoff till Europa League.

Matchen har avspark 20:00 och spelas på II. Filip Arena i Skopje. Matchens domare är Luca Banti från Italien.

VARDAR – FENERBAHÇE
Arena:  II. Filip Arena
Domare: Luca Banti (Italien)
Tid: 20.00 (svensk tid)
TV-kanal: beIN Sports 1 / HD Turkiet

Preliminära elvor:

VARDAR: Gacevski, Grncarov, Barseghyan, Novak, Spirovski, Gligorov, H’zumyan, Nikolov, Demiri, Ribeiro, Balotelli
Tränare: Cedomir Janevski

FENERBAHÇE: Kameni, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Ozan, Mehmet Topal, Valbuena, Dirar, Alper, Ahmethan
Tränare: Aykut Kocaman