Fenerbahce 1-2 Vardar: Fiasko för Fenerbahce…

Det blir inget Europa-spel för Fenerbahce i år. Laget åker ur efter att ha förlorat båda mötena mot Vardar. 

Fenerbahce började tidigt med en hög press för att få hål på Vardar och hade skott i stolpen men misslyckades med att göra mål i första halvlek. Ozan Tufan hade ett jätteläge i 53:e minuten men nickade i händerna på Gacevski i Vardar-målet. Fem minuter senare var det Valbuenas tur att testa målvakten men återigen utan resultat. Det de offensiva spelarna misslyckades med fick försvararna i Fenerbahce göra. I den 61:a minuten nickade Skrtel fram Roman Neustadter som kunde göra 1-0 för hemmalaget. Däremot skulle inte ledningen vara länge och sju minuter stod det 1-1 efter att Jaba Jigauri gjort mål för Vardar. På matchens tilläggsminuter kunde Vardar punktera matchen genom Nikola Gigorov som hade mycket yta då Fenerbahce hade flyttat upp hela laget den sista kvarten.

I och med förlusten så åker Fenerbahce ur Europa League-kvalet och Vardar går vidare till Europa League-gruppspel efter att ha besegrat Fenerbahce med 2-1 ikväll i Turkiet och 2-0 hemma i Makedonien.