Fenerbahce överens med Roberto Soldado

Fenerbahce har kommit överens med den 32-årige spanska anfallaren Roberto Soldado från Villareal. Övergången förväntas bli officiell inom de kommande dagarna.

Soldado spelade i sina ungdomsår i Real Madrid och gjorde också debut i A-laget innan han lämnade klubben. Han var utlånad till Osasuna en säsong under tiden i Real Madrid och har sedan dess spelat för Getafe, Valencia, Tottenham och nu senast Villareal.

Han har gjort totalt 110 mål på 245 matcher i La Liga och gjorde främst många mål under sin tid i Valencia samt Getafe. Tottenham värvade Soldado inför säsongen 2013/14 för 30 miljoner Euro efter att han gjort 24 mål på 35 matcher i La Liga men lyckades inte leva upp till förväntningarna i Premier League och gjorde bara 16 mål på 76 tävlingsmatcher (7 mål på 52 matcher i Premier League) på två säsonger i England.

Förra säsongen gjorde han 4 mål på 10 matcher i La Liga för Villareal efter att ha varit borta från spel från augusti till februari pga skada.