Förbundet gör ett par förändringar

Det turkiska fotbollsförbundet har lyssnat på klubbarnas förslag och ändrat ett par saker inför säsongen 2017/18.

Matchtruppen på 18 spelare höjs till 21 spelare. Tidigare har det varit så att minst 7 spelare i matchtruppen ska vara turkiska spelare. Om matchtruppen är 19 spelare ska 8 vara turkar och om matchtruppen är 20 eller 21 spelare ska 9 spelare vara turkar.

Tidigare har det varit så att bara tre spelare från avbytarbänken fick träna (värma upp) vid sidan om planen. Det har nu höjts till fem spelare och klubbarna får också ha hjälptränare med.

Förbundet har också ändrat i vad gäller vattning av planerna. Tidigare fick man vattna planerna långt innan matchstart och ingen vattning alls under halvtidsvilan. Nu får klubbarna vattna planen senast fem minuter före avspark och under halvtidsvilan om det är mer än fem minuter kvar till avspark.

Dessa förändringar gäller både i Süper Lig och TFF 1. Lig.