Galatasaray erbjuder tio miljoner för Arda Turan!

Galatasaray har börjat sin jakt på sin före detta fotbollsspelare Arda Turan. ”Gala” ska ha erbjudit tio miljoner euro för Barcelonas turkiske mittfältare enligt spanska El Mundo Deportivo. Enligt rapporter i Spanien så är Barcelona inte alls intresserade av att släppa Arda till det priset efter att ha först krävt 30 miljoner euro och nu 20 miljoner euro.

Samtidigt rapporterar turkisk media att klubbens storsponsor, NEF, ska vara med och sponsra värvningen och betala 3 miljoner euro av Ardas lön som sägs ligga på 7 miljoner euro.

Spanska Sport skriver att  Arda Turan är öppen för en flytt tillbaka till Galatasaray och att Barcelonas nya tränare Ernesto Valverde har inte den turkiske mittfältaren i sina planer. Det finns dock ingen överenskommelse mellan de två klubbarna eller mellan Arda och Galatasaray enligt källan.

Barcelona sägs inte vara intresserade av att låna ut Arda utan vill helst sälja honom. Detta öppnar upp för andra klubbar runt om i världen som kan spendera stort. Arda har tidigare kopplats ihop med bl.a. Liverpool och Atletico Madrid den senaste tiden.

Den 30-årige Arda kom till Barcelona för 2 år sen för en summa på 34 miljoner euro. Förra säsongen blev det 30 matcher för Arda Turan och 13 mål samt 7 assist.