Genclerbirligi och Ümit Özat går skilda vägar

Ümit Özat blir den första tränaren att få sparken i Süper Lig 2017/2018. 

Redan efter tre matcher avbryter “Gencler” samarbetet med Özat efter att ha muntlig kommit överens med tränaren. På sin officiella hemsida bekräftar klubben att man har kommit överens om att gå skilda vägar och klubbens president, Murat Cavcav sade följande om Ümit Özat:

– Vi har bestämt oss för att gå skilda vägar efter att ha analyserat och utvärderat våra tre inledande matcher och kommit överens med vår tränare Ümit Özat att gå skilda vägar. Ümit Özat är skolad i Genclerbirligi och en av de mest värdefullaste namnen i vår klubb. Vi tackar honom för all den energi och den hjälp han har gett till oss. Jag önskar Ümit all lycka i hans nästa karriärval.

Ümit Özat tog över tränarrollen i Genclerbirligi den 8 november 2016. Under sin första säsong tränad  han laget under 24 matcher som slutade med 10 vinster, 5 oavgjorda och 9 förluster. “Gencler” slutade 8:a i ligan med 46 poäng förra säsongen.
I år har klubben inte börjar lika bra som man avslutade förra säsongen. I ligans första omgång spelade man 1-1 mot Kardemir Karabükspor, förlorade 3-0 mot Atiker Konyaspor och förra veckan förlorade man 2-1 hemma mot Fenerbahce.
I klubben spelar målvakten Johannes Hopf och mittfältaren Abdulrahman Khalili från Sverige.