Giulianos likheter med klubblegendaren

Fenerbahces senaste värvning Giuliano har ännu inte debuterat för klubben men jämförs redan nu med klubblegendaren Alex de Souza för en del likheter.

Både Alex de Souza och Giuliano är födda i den brasilianska staden Curitiba. Alex spelade som offensiv mittfältare vilket även Giuliano gör. Alex kom till Fenerbahce 2004 när han var 27 år gammal vilket Giuliano också gör nu.

När Alex kom till Fenerbahce spelade han med nr 20 på ryggen eftersom Tuncay Sanli hade nr 10 då och nu när Giuliano kommer till Fenerbahce kommer han också att spela med nr 20 på ryggen. En annan liknelse är också att Alex var landslagsspelare för Brasilien när han värvades vilket Giuliano också är.

Alex de Souza spelade 344 tävlingsmatcher för Fenerbahce och gjorde 172 mål samt 139 assist på dessa matcher. Han blev ligamästare tre gånger, cupmästare en gång och supercupmästare två gånger. Dessutom vann han skytteligan två gånger och assistligan i Champions League en gång.

Återstår att se om Giuliano kan bli lika framgångsrik som Alex.