Inför: Fenerbahce – Trabzonspor

Omgångens och kvällens stormatch spelas ikväll när Fenerbahce tar emot Trabzonspor. De två stora rivalerna sparkar igång matchen 20:45 ikväll. 

Fenerbahce har börjat säsongen tungt. Premiären slutade 2-2 borta mot Göztepe och i UEFA Europa League så förlorade laget i veckan mot Vardar i Makedonien med 2-0. Laget har inte vunnit några av sina tre senaste matcher då man spelade 1-1 hemma mot Sturm Graz i Europa League-kvalets tredje omgång. Senast laget vann en hemmamatch var 30:e april i år när Caykur Rizespor besegrades 2-1.

Nyförvärvet Giuliano förväntas starta ikväll. Giulianos affär blev en stor snackis då Trabzonspor la sig in i sista sekund och fick ett bud accepterat av Zenit men klubben bekräftade senare att han ville gå till Fenerbahce trots att Zenit ville sälja honom till Trabzonspor som erbjöd 10 miljoner euro för den offensiva brassen. I anfallet sägs Kocaman välja mellan Robin van Persie och Roberto Soldado.

Jose Fernandao och Mehmet Ekici missar matchen på grund av skador.

Trabzonspor började ligasäsongen med att vinna Konyaspor hemma efter att Burak Yilmaz avgjort i 90:e minuten.Trabzonspor har inte vunnit på 20 år mot Fenerbahce på bortaplan. Laget började ligasäsongen med att vinna Konyaspor hemma efter att Burak Yilmaz avgjort i 90:e minuten. Däremot har laget ett bra bortafacit just nu och har inte förlorat sedan vecka 15 från förra årets ligaspel då man förlorade 1-0 borta mot Istanbul Basaksehir. Trabzonspor har med andra ord gått 245 dagar utan att förlora på bortaplan. Sedan matchen mot Basaksehir förra säsongen på bortaplan har laget spelat 9 bortamatcher, varav 6 stycken har slutat med vinst och 3 stycken har slutat oavgjort.

Onur Kivrak är tillbaka i målet för Trabzonspor efter att ha fått två matchers avstängning från förra säsongens 33:e vecka efter att ha bråkat i korridorerna efter bortamatchen mot Fenerbahce. Däremot saknas både Castillo och Medjani på grund av skador och kommer inte delta i kvällens stormatch.

Matchen ikväll blir den 120:e matchen mellan klubbarna. Utav de 119 matcher som har spelats inför kvällens match har Fenerbahce vunnit 48, Trabzonspor 37 och 34 matcher har slutat oavgjort. Fenerbahce har på dessa möten gjort 150 mål och Trabzonspor har gjort 127 mål.
I ett uttalande från Fenerbahce har det sålts över 22 000 biljetter och biljettförsäljningen pågår fortfarande. Inga bortasupportrar kommer att finnas på plats efter beslut av Istanbuls storstadskommun.

FENERBAHÇE – TRABZONSPOR

Arena: Ülker-stadion (Sükru Saracoglu-stadion)
Domare: Ali Palabıyık
Tid: 21:45
TV: beIN Sports 1 / HD (Turkiet), A+ Sport (Afrika), beIN Sports 2 / HD (Frankrike), beIN Sports MENA 15 / HD (Mellanöstern & Norra Afrika), beIN Sports 8 US (USA), SportKlub 4 (Kroatien, Serbien & Slovenien)

PRELIMINÄRA STARTELVOR:

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef, Dirar, Giuliano, Valbuena, Robin van Persie.
Tränare: Aykut Kocaman

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Uğur, Durica, Mas, Kucka, Okay Yokuşlu, Olcay, Bongonda, Yusuf, Burak Yılmaz
Tränare: Ersun Yanal