Istanbul Basaksehir 2-0 Club Brügge: Playoff väntar för Basaksehir!

Istanbul Basaksehir satte gasen i botten redan från första minut och gav Club Brügge en svår kväll i Istanbul. Basaksehir hade 2-0 och hade ena foten i Playoff redan i halvtid.

Emmanuel Adebayor gjorde Basaksehirs första mål matchen. Efter ett inlägg av nyförvärvet Gael Clichy från vänster nickade Adebayor in 1-0 till hemmalaget i matchens sjunde minut.

I den 34:e minuten steg Edin Visca fram och gjorde 2-0 och såg till att Basaksehir utökade sin ledning efter att ha blivit framspelad av Emmanuel Adebayor. Några minuter senare klev Visca fram igen men nekades ett mål av stolpen som höll bollen utanför mål.

Basaksehir vinner mötet mot Club Brügge med totalt 5-3 över två matcher och det var väldigt glada miner både på plan och läktaren där Turkiets president Recep Tayyip Erdogan också närvarade och tittade på matchen tillsammans med Istanbul Basaksehirs president Göksel Gümüsdag.

Arena: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

Domare: Istvan Kovacs, Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (Rumänien)

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Visca (min. 88 Napoleoni), Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Elia (min. 78 Kerim Frei), Mossoro (min. 71 Gökhan İnler), Adebayor

CLUB BRUGGE: Horvath, Mechele, Engels, Denswil, Palacios, Nakamba, Vormer, Touba (min. 71 Izquierdo), Refaelov (min. 46 Vanaken), Bonaventure (min. 56 Diaby), Vossen

Mål: Min. 7 Adebayor, Min. 34 Visca (Medipol Başakşehir)

Gula kort: Min. 10 Caicara, Min. 24 Clichy (Medipol Başakşehir), Min. 23 Bonaventure, Min. 42 Denswil, Min. 65 Vormer (Club Brugge)