Konyaspor fortsätter att värva – ny anfallare klar

Konyaspor fortsätter att förstärka laget. Under lördagen gjorde klubben klart med sitt tredje nyförvärv på ett par dagar.

Det senaste nyförvärvet heter Malick Evouna och är en 24-årig anfallare från Gabon som har gjort 10 mål på 21 landskamper. Konyaspor lånar in honom med köpoption efter lånet från den kinesiska klubben Tianjin Teda där han gjorde 3 mål på 10 matcher förra året. Under det här året har han hamnat i lagets reservlag pga de utländska spelarreglerna i kinesiska ligan.

Innan Evouna flyttade till Kina spelade han två säsonger för Wydad Athletic Club Casablanca i Marocko där han gjorde 24 mål på 47 ligamatcher och en säsong för El Ahly Cairo i Egypten där han gjorde 12 mål på 24 ligamatcher. Hans övergång från El Ahly till Tianjin Teda kostade 7,25 miljoner Euro i juli 2016.

Malick Evouna har varit på plats i Konya en längre tid men övergången har inte blivit klar förrän nu för att det har funnits andra klubbar som har velat få till en permanent övergång.

Konyaspor ska spela i Europa Leagues gruppspel den här säsongen och förstärker laget efter det.